Gondoskodjunk együtt medencéjének biztonságáról

posted in: Hasznos | 0

Az úszómedencék nyílt vízfelülete alattomos veszélyként leselkedik a még úszni nem tudó gyerekekre és kis kedvenceinkre. Fedéseink a kisgyerekes családok számára biztonságos megoldást jelentenek, mivel a gyerekek nem tudják egyedül kinyitni a fedést. A zárható fedések biztonságosabbak, mint egy medence takaró fólia, ami alá gyermekünk egy óvatlan pillanatban beeshet.

Ma már számos országban (pl.: Franciaország, USA, Canada, Ausztrália,…stb) jogszabályok írják elő a magán és közösségi úszómedencék biztonságos használatát. A törvények kötelezően betartandó műszaki szabványok alapján adnak útmutatást, hogy a medencéket milyen berendezésekkel kell üzemeltetni. A szabványok pontosan meghatározzák, hogy az alkalmazott medencefedésnek vagy medencetakarásnak milyen szerkezeti és funkcionális tulajdonságokkal kell rendelkeznie.

Európában elsőként Franciaországban vezették be a gyermekek védelmét szolgáló AFNOR NF P 90-309 számú szabványt, amelyet kötelező betartani a medence tulajdonosának. 
Az Aquacomet medencefedések a szabvány előírásai alapján bevizsgált és tanúsított termékek. 
A megfelelőségi okiratokat akreditált minőségellenőrző intézet a C.E.I.P International alapos terhelési és funkcionális vizsgálatok után statikai számításokkal alátámasztva adta ki cégünknek.

Hasznosítsa medencefedéseinkkel a napenergiát

posted in: Hasznos | 0

Hasznosítjuk a napenergiát, 70%-al javítjuk medencéjének energiagazdálkodását!

Az Aquacomet medencefedések a napenergiát hasznosítva, 6-8 fokkal melegítik fel medencevizet egy fedetlen medencéhez képest. 
A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy megfelelően tájolt medence esetében május közepétől, október közepéig zavartalan fürdőszezont élvezhetünk a fedés alkalmazásával, mindennemű mesterséges fűtés nélkül. Így, egy lefedetlen medencéhez képest, legalább két hónappal kitoljuk a fürdőzési időszakot.

Az energiatöbblet forrása nem egyedül az üvegházhatásban rejlik. A medencefedésnek köszönhetően a fedés alatti térben jelentősen csökken a vízfelület párolgása. Mivel a medence víztükre fölött nem tud intenzíven mozogni a levegő, a kialakuló párapárna megakadályozza a hőveszteséget.
Talán kevesen tudják, hogy a medencék lehűlésének 2/3-áért a párolgás és csak az 1/3-áért a talaj hűtőhatása a felelős.

Minimalizáljuk a karbantartás időszükségletét és óvjuk környezetünket!

posted in: Hasznos | 0

Az Aquacomet medencefedések minden más medencetakarási technológiánál hatékonyabban védik a medencevíz tisztaságát.

A hagyományos medencefóliák, medencerolók csak gyűjtik-gyűjtik a szennyeződéseket és az első esőzés alkalmával koncentráltan mossák bele a vízbe a felületükön felhalmozott koszos üledéket. A medencevíz azonnal zöldülni kezd, jöhet az újabb nagy adag vegyszer és természetesen elkerülhetetlen a porszívó használata is. A medencefedés távol tartja a levegőben található port, az algaspórákat, a fulladozó rovarokat és megkímél bennünket a legtöbbször savas kémhatású esőtől is. A fedett medencevíz tiszta és meleg, míg a fedetlen legtöbbször hideg és szennyezett.

A tiszta és egészséges medencevíz megőrzéséhez a vizet kémiailag kezelni kell. Az alkalmazott vegyszerek legfontosabbika (a tulajdonképpeni csíraölő) egy alkalmas oxidálószer, legtöbbször nátrium-hipoklorit, ami a gyakorlatban folyékony klór vagy klórtabletta. A nátrium-hipoklorit (NaOCl) rendkívül bomlékony anyag, bomlásakor konyhasó (NaCl) és naszcensz, azaz atomi állapotú erős oxidációs hajlammal rendelkező oxigén keletkezik. A naszcensz oxigén ugyan elpusztítja a mikroorganizmusokat, de egyúttal minden vele érintkező dolgot roncsol, korrodál. 

Az Aquacomet medencefedések alkalmazásával jelentősen csökkenthetjük a felhasznált fertőtlenítőszerek mennyiségét. A fedés alatt tapasztalható alacsonyabbb UV sugárzásnak hála, lényegesen mérséklődik a klór bomlási sebessége, tehát egységnyi fertőtlenítőszer felhasználásával, hosszabb kémiai aktivitást és kiegyenlített hatásmechanizmus érhetünk el.

Óvjuk környezetünket! A medencefedés egy igazán környezetbarát megoldás, hiszen megvédi a medencét a szennyeződésektől, így kevesebb vegyszer használata szükséges. Földünk vízháztartására is kedvező hatással vannak fedéseink, amelyek használatával a párolgó víz mennyiségét jelentősen csökkenthetjük. Nagyszerű példa erre, hogy egy megfelelően kiválasztott fedéssel letakart medence üzemeltetéséhez, kevesebb vízre van szükség, mint egy ugyanakkora füvesített terület öntözéséhez. 

Miért az Aquacomet?

posted in: Hasznos | 0

Az Aquacomet medencefedéseket gondos szakmunkával, a legkorszerűbb anyagok felhasználásával állítjuk elő. Medencefedéseinket, éppúgy mint az építőipar más beruházási termékeit, hosszú élettartamra tervezzük, műszaki megoldásaink tartós esztétikai és használati minőségét biztosítanak.

A medencefedések és a medencék beruházási költségei indokolttá teszik a különböző gyártóktól kapott ajánlatok közötti alapos mérlegelést. Nem tanácsos a legolcsóbb ajánlatnak, a csábító árelőnynek azonnal bedőlni. A piaci verseny gyakran nem a vevők érdekeit szolgálja, a beruházás biztonsága megkívánja a körültekintő összehasonlítást. 
Ez ősidők óta így van és erre több mondás is utal, “nem mind arany, ami fénylik”, vagy hogy “nem vagyunk olyan gazdagok, hogy megengedhessük magunknak az olcsót”. Az “olcsó húsnak híg a leve” szólást se felejtsük el, mielőtt döntenénk. Medencefedést ugyanis nem vesz minden nap az ember, ezért érdemes minden körülményt mérlegelni.

Segítségként néhányat megemlítünk a sok szempont közül:

 • Termékválaszték gazdagsága
 • A gyártó hazai és nemzetközi ismertsége
 • Gyártási tapasztalat és a vállalkozás piaci múltja
 • Termékismertető anyagok minősége
 • A tanácsadási szolgáltatás színvonala
 • A termék esztétikai és műszaki színvonala
 • A vállalkozás jogkövető működése és ezzel összefüggésben a garancia hitelessége

Vállalkozásunk mindenkor a vevői elégedettséget és a hosszútávú eredményes gazdálkodást tekinti irányadó elvének, erre építjük üzleti tevékenységünket, ezt szolgáljuk immár 25 éve.

Kényelem és találmányok

posted in: Hasznos | 0

Az Aquacomet medencefedések igazi különlegességét a cégünk által jegyzett nagyszámú használati mintaoltalom és ipari formavédelem adja, amit csak nálunk és csak a mi termékeinkbe építve kaphat meg vásárlóközönségünk.

Az elmúlt évtizedek kitartó fejlesztési munkájának köszönhetően 9-féle alumínium profilcsaláddal rendelkezünk. 
Ez megközelítően 100-féle saját tervezésű alumíniumprofilt jelent, amelyek felhasználásával képesek vagyunk több mint 20-féle medencefedés típust gyártani.
 
Típusválasztékunk valóban egyedülálló európai uszodatechnikai piacon, medencefedésinkkel minden igényt ki tudunk szolgálni.

Az Aquacomet medencefedések bővelkednek a kényelmes és biztonságos használatot kínáló műszaki megoldásokban. 
A teljesség igénye nélkül említünk néhányat ezek közül:

 • Teleszkopikusan mozgatott szegmensek automatikus tájolása
 • A mozgatott szegmensek automatikusan egymást nyitják
 • Távvezérelhető motoros mozgatás
 • Szuperlapos sínpályák /12mm/ többféle kivitelben
 • Profilrendszer a sínpályák burkolatba süllyesztéséhez  
 • Sínpálya nélküli teleszkopikusan nyíló-záródó fedések
 • Változatos ajtómegoldások, felnyíló, toló, harmonika ajtók