Általános ismertető a pergolákról

A pergola, mint építészeti elem évezredes múltra visszatekintő hagyományokkal rendelkezik. A favázak alkotta előtetők és lugasok az épületek meghosszabbítására, árnyékolásra és időjárási körülményekkel szembeni védelem ellátására készültek.

Napjainkban, a pergola gyártásában felhasználható anyagok széles tárháza áll a tervezők és designerek rendelkezésére. 
A PERGOPOLIS által kínált pergola rendszerek megfelelnek a kor minőségi és esztétikai követelményeinek. Pergoláinkat az anyagok, formák és színek harmóniája jellemzi, így kitűnően illeszthetők a meglévő és új tervezésű épületekhez egyaránt.

Termékcsaládunk az időjárási viszontagságoktól nagymértékben függetleníti és használhatóbbá teszi a teraszokat, legyen az pavilonszerűen szabadon álló vagy épülethez csatlakozó pergola. A formák és színek harmonikus megválasztásával, az épület szerves részévé válva karakteres, egyedi megjelenést és hangulatot eredményez. Az alap pergola rendszert az egyedi tervezésű és gyártású kiegészítő elemek teszik teljessé, mint a vízelvezetést ellátó ereszrendszer, igény szerinti oldalfal beépítés vagy hangulatfény elemek beszerelése. A szerkezet könnyen és gyorsan összeszerelhető, valamint rozsdamentes kivitelének köszönhetően időtálló és lényegében karbantartásmentes.

A vevői kívánalmaknak megfelelő pergola időtálló kialakítása és kiváló minősége révén használójának magas fokú kényelmet és elégedettséget biztosít.
Pergola típusaink a formavédelem mellett – az árnyékolóvászon mozgatását biztosító vezetőrendszer – használati mintaoltalommal is rendelkeznek.
A “letöltések” menüpontban található katalógus további betekintést nyújt a kínálatunkban szereplő teraszárnyékoló rendszerek felépítésébe, típusaiba és kereskedelmi áraiba, valamint a 2016-ra előirányzott szabadon álló, épülettől elkülönülten felállítható pergola típusaink formai megoldásába.

Az árnyékoló vászon a vászontartó tetején helyezkedik el, omegakéderes megoldással rögzítve. A vászontartó a vezetőpálya profilban futó görgős vászonmozgató kocsin függ. Az árnyékoló vászont a kocsinál gumiharang szorítja rá az alumínium vászontartóra. A vezetőpálya profil aljába húzott terelőgumival, valamint ezzel párhuzamosan a vászonra hegesztett rugalmas sípkéderrel együtt megakadályozható, hogy a csapadékvíz oldalirányban lefolyjon. A vászontartók oldalirányú lejtetését egyedi tervezésű, szögbeállást biztosító gömbcsuklós függesztőcsappal oldottuk meg. Ezzel a vonszolókocsi vezetőpálya profilba feszülését kiküszöböljük.

Az egyedi, új kialakítású, használati mintaoltalom alatt álló pergola mozgató vezetőrendszerünk tökéletesen sima, befeszülésmentes futást biztosít a vezetőkocsiknak.
A vezetőkocsik kerekei rozsdamentes golyóscsapágyakon gördülnek, biztosítva a zajtalan és karbantartásmentes működést.


Az általunk kínált vászonhordozó mechanizmus előnye:

  • csendes, befeszülésmentes működés
  • könnyű, gyors szerelhetőség
  • strapabíró, hosszú élettartamú szerkezet
  • esztétikus megjelenés