Minimalizáljuk a karbantartás időszükségletét és óvjuk környezetünket!

posted in: Hasznos | 0

Az Aquacomet medencefedések minden más medencetakarási technológiánál hatékonyabban védik a medencevíz tisztaságát.

A hagyományos medencefóliák, medencerolók csak gyűjtik-gyűjtik a szennyeződéseket és az első esőzés alkalmával koncentráltan mossák bele a vízbe a felületükön felhalmozott koszos üledéket. A medencevíz azonnal zöldülni kezd, jöhet az újabb nagy adag vegyszer és természetesen elkerülhetetlen a porszívó használata is. A medencefedés távol tartja a levegőben található port, az algaspórákat, a fulladozó rovarokat és megkímél bennünket a legtöbbször savas kémhatású esőtől is. A fedett medencevíz tiszta és meleg, míg a fedetlen legtöbbször hideg és szennyezett.

A tiszta és egészséges medencevíz megőrzéséhez a vizet kémiailag kezelni kell. Az alkalmazott vegyszerek legfontosabbika (a tulajdonképpeni csíraölő) egy alkalmas oxidálószer, legtöbbször nátrium-hipoklorit, ami a gyakorlatban folyékony klór vagy klórtabletta. A nátrium-hipoklorit (NaOCl) rendkívül bomlékony anyag, bomlásakor konyhasó (NaCl) és naszcensz, azaz atomi állapotú erős oxidációs hajlammal rendelkező oxigén keletkezik. A naszcensz oxigén ugyan elpusztítja a mikroorganizmusokat, de egyúttal minden vele érintkező dolgot roncsol, korrodál. 

Az Aquacomet medencefedések alkalmazásával jelentősen csökkenthetjük a felhasznált fertőtlenítőszerek mennyiségét. A fedés alatt tapasztalható alacsonyabbb UV sugárzásnak hála, lényegesen mérséklődik a klór bomlási sebessége, tehát egységnyi fertőtlenítőszer felhasználásával, hosszabb kémiai aktivitást és kiegyenlített hatásmechanizmus érhetünk el.

Óvjuk környezetünket! A medencefedés egy igazán környezetbarát megoldás, hiszen megvédi a medencét a szennyeződésektől, így kevesebb vegyszer használata szükséges. Földünk vízháztartására is kedvező hatással vannak fedéseink, amelyek használatával a párolgó víz mennyiségét jelentősen csökkenthetjük. Nagyszerű példa erre, hogy egy megfelelően kiválasztott fedéssel letakart medence üzemeltetéséhez, kevesebb vízre van szükség, mint egy ugyanakkora füvesített terület öntözéséhez. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük