Minimalizáljuk a karbantartás időszükségletét és óvjuk környezetünket!

posted in: Hasznos | 0

Az Aquacomet medencefedések minden más medencetakarási technológiánál hatékonyabban védik a medencevíz tisztaságát.

A hagyományos medencefóliák, medencerolók csak gyűjtik-gyűjtik a szennyeződéseket és az első esőzés alkalmával koncentráltan mossák bele a vízbe a felületükön felhalmozott koszos üledéket. A medencevíz azonnal zöldülni kezd, jöhet az újabb nagy adag vegyszer és természetesen elkerülhetetlen a porszívó használata is. A medencefedés távol tartja a levegőben található port, az algaspórákat, a fulladozó rovarokat és megkímél bennünket a legtöbbször savas kémhatású esőtől is. A fedett medencevíz tiszta és meleg, míg a fedetlen legtöbbször hideg és szennyezett.

A tiszta és egészséges medencevíz megőrzéséhez a vizet kémiailag kezelni kell. Az alkalmazott vegyszerek legfontosabbika (a tulajdonképpeni csíraölő) egy alkalmas oxidálószer, legtöbbször nátrium-hipoklorit, ami a gyakorlatban folyékony klór vagy klórtabletta. A nátrium-hipoklorit (NaOCl) rendkívül bomlékony anyag, bomlásakor konyhasó (NaCl) és naszcensz, azaz atomi állapotú erős oxidációs hajlammal rendelkező oxigén keletkezik. A naszcensz oxigén ugyan elpusztítja a mikroorganizmusokat, de egyúttal minden vele érintkező dolgot roncsol, korrodál. 

Az Aquacomet medencefedések alkalmazásával jelentősen csökkenthetjük a felhasznált fertőtlenítőszerek mennyiségét. A fedés alatt tapasztalható alacsonyabbb UV sugárzásnak hála, lényegesen mérséklődik a klór bomlási sebessége, tehát egységnyi fertőtlenítőszer felhasználásával, hosszabb kémiai aktivitást és kiegyenlített hatásmechanizmus érhetünk el.

Óvjuk környezetünket! A medencefedés egy igazán környezetbarát megoldás, hiszen megvédi a medencét a szennyeződésektől, így kevesebb vegyszer használata szükséges. Földünk vízháztartására is kedvező hatással vannak fedéseink, amelyek használatával a párolgó víz mennyiségét jelentősen csökkenthetjük. Nagyszerű példa erre, hogy egy megfelelően kiválasztott fedéssel letakart medence üzemeltetéséhez, kevesebb vízre van szükség, mint egy ugyanakkora füvesített terület öntözéséhez. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük