Gondoskodjunk együtt medencéjének biztonságáról

posted in: Hasznos | 0

Az úszómedencék nyílt vízfelülete alattomos veszélyként leselkedik a még úszni nem tudó gyerekekre és kis kedvenceinkre. Fedéseink a kisgyerekes családok számára biztonságos megoldást jelentenek, mivel a gyerekek nem tudják egyedül kinyitni a fedést. A zárható fedések biztonságosabbak, mint egy medence takaró fólia, ami alá gyermekünk egy óvatlan pillanatban beeshet.

Ma már számos országban (pl.: Franciaország, USA, Canada, Ausztrália,…stb) jogszabályok írják elő a magán és közösségi úszómedencék biztonságos használatát. A törvények kötelezően betartandó műszaki szabványok alapján adnak útmutatást, hogy a medencéket milyen berendezésekkel kell üzemeltetni. A szabványok pontosan meghatározzák, hogy az alkalmazott medencefedésnek vagy medencetakarásnak milyen szerkezeti és funkcionális tulajdonságokkal kell rendelkeznie.

Európában elsőként Franciaországban vezették be a gyermekek védelmét szolgáló AFNOR NF P 90-309 számú szabványt, amelyet kötelező betartani a medence tulajdonosának. 
Az Aquacomet medencefedések a szabvány előírásai alapján bevizsgált és tanúsított termékek. 
A megfelelőségi okiratokat akreditált minőségellenőrző intézet a C.E.I.P International alapos terhelési és funkcionális vizsgálatok után statikai számításokkal alátámasztva adta ki cégünknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük